- Úvod
- >>
- Trvanlivé potraviny
- >>
- Ryža, strukoviny, obilniny
- >>
- Strukoviny
- >>
- Fazuľa farebná 500 g, Omega
Fazuľa farebná 500 g, Omega
Fazuľa farebná Omega 500 g
Zloženie: Fazuľa farebná (latinsky Phaseolus)
Fazuľa je strukovina, ktorá má vysoký obsah bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálnych látok. Každá z odrôd fazule je prirodzene bezlepková. Podieľa sa na znižovaní hladiny cholesterolu v krvi. Farebná fazuľa dozrieva v červenej, hnedej a čiernej farbe. Pri úprave môžeme použiť aj ostrejšie korenie, popr. použiť bylinky ako napr. bazalkou, majoránkou alebo tymiánom.
Výživové hodnoty na:
100 g | % RI na 100 g | |
Energia: | 1441kJ / 339 kcal | 17 % |
Tuky: | 1,2 g | 2 % |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,1 g | 1 % |
Sacharidy: | 59 g | 23 % |
z toho cukry: | 4,1 g | 5 % |
Vláknina: | 3,7 g | - |
Bielkoviny: | 21 g | 42 % |
Soľ: | 0,05 g | 0,8 % |
*Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400 kJ / 2000 kcal)
Uvedené informácie sa môžu líšiť v závislosti od výrobcov.
Skladovanie:
Skladujte pri teplote 25°C, a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Použitie - Pokyny na prípravu:
Návod na prípravu pri izbovej teplote.
1. Prebratú a opláchnutú fazuľu namočte pred varením na 4 hodiny do vody.
2. Fazuľu zlejte, a varte do mäkka. Tesne pred zmäknutím ju podľa chuti osoľte.
Balenie:
Hmotnosť: 500 g