- Úvod
- >>
- Trvanlivé potraviny
- >>
- Koreniny
- >>
- Korenie čierne celé 20 g, Thymos-Marco Polo
Korenie čierne celé 20 g, Thymos-Marco Polo
Korenie. Korenie čierne celé (latinsky Fructus piperi nigri)
Čierne korenie pochádza z kra, ktorý rastie v Singapure v okolí Malabarského pobrežia a pestuje sa v Ázii a Amerike. Podporuje chuť do jedla, trávenie, pri chrípke, zápale hrdla, pri kašli a kŕčoch, odstraňuje únavu a pomáha koncentrovať sa, zvyšuje vstrebávanie niektorých živín. Pri jeho používaní treba dávať pozor, lebo kvôli svojmu dráždivému účinku môže poškodiť pečeň, obličky, konečník, ... Pri diéte sa odporúča miesto čierneho korenia použiť napr. saturejku.
Bobule sú neolúpané semená čiernej farby. Majú ostrejšiu chuť. Obsahujú éterické oleje, piperín, pirolín, chacivín, mastné oleje, škrob, sacharidy, enzýmy, živice. Používame ich do polievok, prívarkov, šalátov, mäsových jedál, nálevov, na ochutenie rýb. Na dodatočné ochutenie hotových pokrmov.
Zloženie: Korenie čierne celé
Alergény: výrobok môže obsahovať stopové množstvá zeleru, horčice, sezamového semienka a gluténu.
Výživové hodnoty na:
100 g | |
Energia: | |
Tuky: | |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | |
Sacharidy: | |
z toho cukry: | |
Vláknina: | |
Bielkoviny: | |
Soľ: |
Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400 kJ / 2000 kcal)
Uvedené informácie sa môžu líšiť v závislosti od výrobcov.
Skladovanie a použitie:
Skladujte v suchu a pri relatívnej vlhkosti 70 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
Návod na použitie:
Čierne celé korenie vložte do vývaru, prívarku, omáčky popr. na pripravované jedlo podľa receptu.
Balenie:
Hmotnosť: 20 g
Parametre
Krajina pôvodu | Vietnam |
---|