- Úvod
- >>
- Trvanlivé potraviny
- >>
- Kypriace prášky, cukry
- >>
- Zlatý klas 40g, Dr. Oetker
Zlatý klas 40g, Dr. Oetker
Krémový prášok na prípravu vanilkových krémov a plniek
Zloženie: Kukuričný škrob, Aróma, Farbivá (karotény, riboflavíny)
Alergény: Môžu obsahovať mlieko a výrobky z nich, vajcia, orechy a obilniny obsahujúce lepok.
Výživové hodnoty na:
na 100 g v hotovom výrobku * | |
Energia: | 409 kJ / 97 kcal |
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,8 g |
Sacharidy: | 19 g |
z toho cukry: | 13 g |
Vláknina: | 0 g |
Bielkoviny: | 2,8 g |
Soľ: | 0,10 g |
* Výrobok pripravený podľa návodu na hustý krém s polotučným mliekom (1,5 % tuku) a s cukrom
Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400 kJ / 2000 kcal)
Skladovanie a použitie:
Skladujte v suchu. Minimálna trvanlivosť do: uvedené na zadnej strane obalu.
Krémový prášok s vanilkovou arómou na prípravu krémov, tortových plniek, jemných ciest a korpusov. Výborný je v kombinácii s čokoládou, s kávou,
s mandľami, s rumom a s orechami.
Príprava:
1. Obsah balíčka dobre rozmiešame v 100 ml (0,1 l) mlieka
2. Do zvyšného mlieka pridáme 2 polievkové lyžice cukru, 1 - 2 balíčky vanilínového cukru a za stáleho miešania necháme zovrieť
3. Do vriaceho mlieka pomaly vlejeme pripravenú zmes a za stáleho miešania povaríme asi 1 - 2 minúty
Odporúčané dávkovanie:
Krém: Hustý - Zlatý klas 40 g - cukor 50 g - mlieko 500 ml (0,5 l)
Krém: Stredne hustý - Zlatý klas 40 g - cukor 60 g - mlieko 800 ml (0,8 l)
Krém: Riedky - Zlatý klas 40 g - cukor 80 g - mlieko 1000 ml (1 l)
1 zarovnaná polievková lyžica je asi 15 g kryštálového cukru
Balenie:
Hmotnosť: 40 g
Parametre
Krajina pôvodu | Slovensko |
---|